خانم زهرا کلهر ، طلبه مدرسه علمیه کوثر قزوین که در سال 90 در جشنواره علامه حلی، حایز رتبه دوم بخش پایان نامه سطح 2 شد، در گفتوگو با سرویس استانهای حوزهنیوز، ابراز داشت: در شرایط فعلی ، آموزش حوزه های علمیه در متن قرار دارد و حال آن که متاسفانه پژوهش در حاشیه می باشد.
وی همچنین با تاکید بر این که توجه به پژوهش، باعث تقویت آموزش و تولید علم می شود، افزود: اگر از ابتدای دوره طلبگی، شیوه های پژوهش و مقاله نویسی به طلاب آموزش داده شود و اهمیت این مساله برای طلاب به درستی تشریح شود و البته نمره خوبی به قسمت پژوهش داده شود، شاهد رشد بیشتر حوزه های علمیه در این بخش خواهیم بود.
خانم کلهر اضافه کرد: پژوهش در سطح 2 در سطح نسبتا پایینی قرار دارد و حال آن که باید کاری کرد که در این سطح نیز همچون سطح 3 پژوهش به جایگاه اصلی خود بازگردد.
وی اظهار داشت: بی شک بالارفتن تولید علم با تحول در سیستم آموزشی حوزه های علمیه و تحقق آموزش پژوهش محور میسر می شود.
برگزیده جشنواره علامه حلی همچنین با اشاره به محوریت قرآن و معارف کلام الهی در متون و منابع درسی حوزه خاطرنشان کرد: لازم است در این خصوص دوره های تخصصی آموزشی برای طلاب گذاشته شود.
وی تاکید کرد: از سویی ضروری است برنامه هایی تدوین شود تا طلاب از ابتدای تحصیل خویش بتوانند دست کم با یک دوره تفسیر قرآن آشنا شوند تا بتوانند در تحقیقات قرآنی خویش موفق تر باشند.
خانم کلهر در خاتمه با تاکید بر لزوم به روز بودن پژوهش های طلاب گفت: بعضا دیده می شود که در پژوهش های طلاب به ویژه در موضوعات قرآنی ، توجه به مسایل و مباحث روز مورد غفلت قرار می گیرد به ویژه موضوعاتی که مسلمانان با آن ها روبرو هستند همچون بحث اسلام هراسی که لازم است ما چهره صلح بخش و آمیخته از مهر و محبت قرآن را به جهانیان نشان دهیم.